Ikvienai saimniecei ir vērts zināt vienu universālu mīklas recepti, kas ļauj steigā izcept gan picu, gan pīrādziņus, gan gardas tējas bulciņas. Tālāk atradīsi receptes un noderīgus padomus, kas pierādīs — tas ir pavisam vienkārši!
Rauga mīkla pīrāgiem un pīrādziņiem
Sastāvdaļas:
Olas – 3gb
Krējums – 400g
Milti – 800g
Cukurs – 3 ēd. kar.
Sausais raugs – 11g
Ūdens – 80g
Pagatavošanas gaita:
Raugu izšķīdina viegli siltā ūdenī un ļauj pastāvēt 12-15 minūtes. Olas sakuļ ar cukuru, pievieno krējumu. Iegūto maisījumu sajauc ar izšķīdušo raugu. Iesijājot miltus iejauc mīklu. Ļauj mīklai atpūsties 1 stundu.
No labi uzrūgušas mīklas veido pīrāgu vai pīrādziņus un obligāti ļauj tiem vēl uzrūgt (ap 15 minūtes). Pēc tam var cept. Ar šādu mīklu ir patīkami strādāt un iznākums ir garšīgs un pūkains. Šo mīklu var likt saldētavā un sasaldēt. Atkausē tad, kad vajag un cep.
Saldo izstrādājumu mīkla
Sastāvdaļas:
Ieraugam
Piens – 250ml
Raugs – 30g
Cukurs – 1 ēd. kar.
Milti – 4 ēd. kar.
Jūsu veļa smaržos ļoti svaigi pat bez veļas mīkstinātāja – pievienojiet šīs dabiskās sastāvdaļas
Mīklai
Olas 2gb
Cukurs – 100g
Sviests – 100g
Eļļa – 1 ēd. kar.
Milti – 450-500g
Sāls – 2g
Vanilīns – pēc vēlēšanās
Pagatavošanas gaita:
Gatavo ieraugu; siltā pienā liek karoti cukura, raugu un miltus. samaisa un noliek malā lai sāk rūgt. Atsevišķā traukā savieno mīkstu sviestu ar olām un cukuru. Samaisa. Iegūtajā maisījumā lej ieraugu, pievieno sāli un vanilīnu.
Pievieno izsijātus miltus un jauc mīklu. Liek uz galda un ar eļļā sasmērētām rokām mīca vēl 3-4 minūtes. Liek uzrūgt uz 1.5 stundām. Pēc 45 minūtēm mīklu apmaisa. Pēc 1.5 stundām veido no mīklas bulciņas, ļauj pastāvēt 15 minūtes, smērē virspusi ar olu un liek cepties.
Labākā gan ir pēdējē recepte
Šķir otru lapu, lai alsīitu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Traks janvāris: no nulles līdz 21; Atkušņi, salnas un sniega vētras – sinoptiķi samulsina ar laika prognozēm Jaunajam gadam un svētkiem
- Eksperts no Austrijas PSRS ēkas dzīvoklī Rīgā ieslēdza termokameru – tās rādījumi viņu burtiski samulsināja
- Pašizsējas puķes nav sliktākas par petūnijām: tās zied īpaši krāšņi, bet par stādiem uz palodzes var aizmirst uz visiem laikiem
- Olivjē salāti ar citu un gardāku gaļu kā klasiskajā variantā un “rozīnīti”- lieliska svētku ēdiena recepte
- Turku uzņēmējs sajūsmā par redzēto Zinību dienas pasākumā vienā no Rīgas skolām: ”Tas tik ir kaut kas”
- Ielūdzu vīrieti (52) pie sevis Jelgavā, lai kopā uzceptu piparkūkas — nepagāja ne piecas minūtes, kad viņš jau bija prom: stāstu, kas nogāja greizi











